Jadłospis 02.01-08.01.2024

Wczasy profilaktyczno-lecznicze

Wczasy profilaktyczno-lecznicze w Centrum Medycznym Karpacz – kompleksowy wypoczynek u podnóża Śnieżki. To wypoczynek połączony z zabiegami przyspieszającymi regenerację ciała i poprawę stanu zdrowia. Zatroszcz się o swoje zdrowie w samym sercu Karkonoszy.

Pakiet zawiera:

  • 13 noclegów od niedzieli do soboty w pokojach o standardzie hotelowym
  • wyżywienie 3 x dziennie (śniadanie, obiad, kolacja)
  • korzystanie z basenu rehabilitacyjnego ( w godzinach otwarcia)
  • indywidualne konsultacje lekarskie
  • 6 x Masaż klasyczny całościowy
  • 30 x Zabiegi fizykalne : zabiegi z zakresu elektroterapii, laseroterapii, światłolecznictwa, hydroterapii, magnetoterapii, oraz krioterapii (zabiegi zlecone po konsultacji z lekarzem)
  • Gimnastykę w wodzie w każdy wtorek i czwartek
  • szlafroki
  • wi-fi
  • doba hotelowa 14:00-10:00

Zakwaterowanie:

Zapewniamy wypoczynek w komfortowych i przestronnych pokojach o standardzie hotelowym z łazienką. Oferujemy pokoje 1-os, 2-os, 3-os i 4-os Apartamenty wyposażone w aneksy kuchenne. Na wyposażeniu pokoju: łóżko z szafkami nocnymi, TV, ręczniki, szlafroki, lodówka, czajnik, stoliki z krzesłami.

Zabiegi fizjoterapeutyczne wykonywane są przez wysoko wykwalifikowanych i doświadczonych fizjoterapeutów. Ośrodek  zlokalizowany w bardzo atrakcyjnej i zacisznej części Karpacza z pięknym widokiem na góry, przy Centrum znajduje się park z ławeczkami i drewnianą altaną oraz siłownia zewnętrzna. W trakcie pobytu można korzystać z dodatkowych zabiegów fizjoterapeutycznych, wykonać badania laboratoryjne, diagnostyczne oraz skorzystać z dodatkowych konsultacji lekarzy innych specjalizacji. Opłaty zgodnie z cennikiem.

Cena wczasów profilaktyczno-leczniczych:

3 980,00 zł/os
  • Dopłata do pokoju 1-os - 200 zł
  • Dopłata do Apartamentu - 200 zł/os

Dostępne terminy:

17-30.11.2024

Serdecznie zapraszamy na nasze turnusy rehabilitacyjne i pobyty zdrowotne do Karpacza. Zachęcamy osoby starsze do przejrzenia naszej pełnej oferty. Szczególnie zachęcamy do zapoznania się z pakietami:

Kontakt i rezerwacja

Ul. Myśliwska 13, 58-540 Karpacz
Tel. kontaktowy:+48 882 097 962, +48 603 300 662 (pon. - pt. od 8:00 do 15:00)
e-mail: marketing@cmkarpacz.pl

Alergeny

W grudniu 2014 r. weszło w życie ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.

Główne cele rozporządzenia:

  • ochrona zdrowia konsumentów
  • zagwarantowanie konsumentom prawa do informacji dotyczących spożywanej przez nich żywności, a tym samym zapewnienie możliwości dokonywania świadomych wyborów w tym obszarze
  • uniemożliwienie przedsiębiorcom wprowadzania konsumentów w błąd.

Przepisy rozporządzenia ustalają zakres informacji, które muszą być obowiązkowo przekazane konsumentowi oraz przedstawiają odpowiednie wymagania odnośnie rzetelności przekazywanych informacji (zwiększona odpowiedzialność podmiotów za przekazywane informacje o środkach spożywczych).
Od 13 grudnia 2014 r. obowiązują przepisy dotyczące m.in. informowania konsumentów o substancjach lub produktach powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, czyli o potocznie zwanych „alergenach”.
Informacje te muszą być dobrze widoczne dla konsumentów.
Na etykietach żywności zawierającej substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, nazwa takiej substancji musi być podkreślona za pomocą pisma wyraźnie odróżniającego ją od wykazu pozostałych składników wyrobu gotowego.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

1. Zboża zawierające gluten,

tj.  (1a) pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan),

     (1b)żyto,

     (1c)jęczmień,

     (1d) owies lub ich odmiany hybrydowe,

 także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3.  Jaja i produkty pochodne;

4.  Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.
(1) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.

Archiwum

Jadłospis 02.01-08.01.2024r.

Jadłospis 09.01-14.01.2024r.

Jadłospis 15.01-21.01.2024r.

Jadłospis 22.01-28.01.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 29.01-04.02.2024r Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 05.02-11.02.2024r. Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 12.02-18.02.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 19.02-25.02.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 26.02-03.03.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 04-10.03.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 11.03-17.03.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 18.03-24.03.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 25.03-31.03.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 01.04.2024 do 07.04.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 08.04.2024 do 14.04.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 15.04.2024 do 21.01.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 22.04 - 28.04.2024 Centrum Metyczne Karpacz S.A.

Jadłospis 29.04 - 05.05.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień od 06.05.2024 do 12.05.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień od 13.05 do 19.05.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień od 20.05 do 27.05.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień od 27.05.2024 do 02.06.2024 Centrum Madyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień od 03.06 do 09.06.2024 Centrum medyczne Karpacz S.A.

Jadlopis od 10 czerwca do 16 czerwca 2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od 17.06.2024 do 22.06.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od dzień 24.06 do 30.06.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od 01.07.2024 do 07.07.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od 08.07 do 14.07.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od 15.07.2024 do 20.07.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od 29.07.2024 do 04.08.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od 22.07 do 28.07.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis od 05.08.2024 do 11.08.2024 Centrum Medyczne Kapracz S.A.

Jadłospis od 12.08.2024 do 18.08.2024 Centrum Medyczne Kapracz S.A.

Jadłospis od 19.08.2024 do 25.08.2024 Centrum Medyczne Kapracz S.A.

Jadłospis od 26.08.2024 do 01.09.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A

Jadłospis od 02.09-08.09.2024 Centrum medyczne Karpacz S.A

Jadłospis 09.09-15.09.2024.09.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A

Jadłospis na dzień 16.09-22.09.2024 centrum Medyczne Karpacz S.A

Jadłospis na dzień 23.09-29.09.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień od 30.09.2024 do 06.10.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień 07.10-13.10.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień 14.10-20.10.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień 21.10-27.10.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień 28.10-03.11.2024 Centrum Medyczne Karpacz S.A.

Jadłospis na dzień 04-10.11.2024

Jadłospis na dzień 11-17.11.2024

Zamknij menu
Wróć na początek strony